Astrocenter Urania logo

Астроцентър Урания

Обучение по астрология

Астродрама

А с т р о д р а м А


Или как личният хороскоп може да оживее?

Астродрама е динамичен астропсихологичен метод, а целта на семинарите е:

да преживеем с Любов звездната си диаграма,

да опознаем себе си чрез Разум,

да променим с Воля себе си и света, в който живеем, чрез енергията, вложена в нас от звездите.

Важни елементи при провеждането на Астродрама са: музиката, медитацията, играта, рисуването и използването на цветове и образите, различните видове ритуали, спонтанен театър, психодрама, изобразяване, дишането, гласът, танцуването, маскирането, виденията.


Астродрамата се основава на осъзнаването на астрологичните архетипи и тяхното „разработване-приобщаване” с цел постигане на цялостна и хармонична личност. 


Съществуват няколко нива на работа. Астродрамата може да се използва за разчитане на личната астрологична карта, за обучение по астрология, за консултиране, освобождаване от кармични модели, за развиване на интуицията, за компенсация на „дефицити” и небалансираност в картата, за терапия, за превенция на бъдещи събития, за самообучение и др. Същевременно това е метод за дълбока личностна трансформация, която дава възможност за „чист”, безпристрастен поглед към себе си, изменение на жизнените обстоятелства, в които сме поставени и откриване път за себереализация. 


Участието в такива групи доставя огромно удоволствие и усилва стремежа към самопознание.  Създава се възможност за откриване и формиране на своя собствена връзка с астросимволите. В същото време по-задълбоченото разбиране на елементите в хороскопа е предпоставка за по-лесното и по-интересно обучение, както и за по-сериозно навлизане в науката за звездите.


Опознаваме себе си, за да опознаем Вселената. Играем, Търсим, Наблюдаваме и Изучаваме тялото си, емоциите и мислите си, движенията си, взаимоотношенията, реакциите си, спонтанността си, за да разберем, да приемем, да променим… Всякакви въпроси могат да бъдат поставени на сцената пред вашия поглед с помощта на група приятели. Целта ни е да подпомогнем вашето себепознание и задълбочено навлизане в тайните на Астрологията. 


Не се изискват познания по астрология, психология или театрални умения, за да участвате, макар че техниката е прекрасен тренинг и за едното, и за другото. Изисквания: удобни дрехи и желание.


Кой съм аз?

Александър Стойчев. Учител по призвание, по душа музикант, по съдба - психолог и психотерапевт. Понякога създавам музика, понякога си играя с думите и формите. Водя курсове по Паневритмия, правя регресии, динамични тренинги, семейни консултации (психологични и астрологични). В момента работя като преподавател в Детска школа Бялото кокиче и ЧОУ Изгрев и съм част от екипа, който разработва Нова българска педагогическа система, наречена Слънчева педагогика.


Обичам планините, звездите и морето, срещите с приятели, смеха, музиката, танците, децата, мечтите. Всичко живо. Нямам девиз, но имам нещо като мото: всичко, свързано с човешката душа, ме вълнува, всяка тайна е предизвикателство, всеки път е възможност. Опознай себе си и обичай живота.


Занимавам се с астрология от 1991г. сериозно, а несериозно от 15 годишна възраст, при това интересът ми се развива в една строга цикличност. 1990-92г. изучавах класическа астрология, докато не попаднах на циклостилен превод на С. Аройо. Тогава осъзнах какво съм търсил. Започнах да уча психология и психотерапия през 1998г. – позитивна психотерапия, психодрама, арттерапия, музикотерапия. През цялото време астрологията присъстваше неизменно в живота ми. Но Асцендентът ми ме вдъхновяваше да експериментирам и водеше към откривателства, провокации и търсене на свой собствен път. През 2003г. разработих метод за учене и разбиране на Астрологията чрез преживяване. В основата му съм използвал идеята за архетипите на Юнг (когото четях за трети път) и неговата структура на личността, Морено (психодрамата и груповите форми на работа), Евритмията на Щайнер и Паневритмията на Учителя Дънов и разбирането за това какво представлява човешкото същество.


Възможността за динамично докосване до символите и звездите ме доведоха до идеята за създаването на Звездни мистерии или Астродрама. През 2005г. за първи път го демонстрирахме публично (съвместно със Соня Митева-Джеджева) по покана на Българската Астрологична Асоциация във Варна. Тогава получих и един студен душ – Астродрамата като метод вече съществува. Създадена е от Фр. Рогеннбук преди около 20 години. Е, значи сме открили топлата вода за пореден път. За добро или за лошо, до този момент не съм присъствал на негови семинари и следвам своето разбиране за процеса. През 2006г. и 2008г. участвахме с доклади на Конференциите на Българската Астрологична Асоциация. Досега сме провели над 150 семинара във Варна, София, Пловдив, Добрич, В.Търново и Рила.


Предстоящ еднодневен СЕМИНАР на 06 април 2019г. (събота)

За записвания: astrocenterurania@gmail.com

Такса: 60лв.


МАРС - СИЛАТА НА ИМПУЛСА

Основни теми :


1.    Астроанализ на елемента „Огън”

2.    Медитации.

3.    Архетипът „Арес”. Митовете за Арес и архетипите, които можем да „докоснем”.

4.    “Моят” Марс и проявлението му. Смелост и решителност, импулсивност и фокусираност.

5.    Наранен и ретрограден Марс.

6.    Значението му в мъжка или женска карта.

7.    Разглеждане на личен Марс в Рождена карта. Взаимодействия с останалите планети. Възможни  решения или компенсации, силни и слаби страни, страхове и надежди, свръх очаквания и пасивност, мотивация и варианти за използването на качествата му.

8.    Групови дискусии и анализ на случващото се. 

Водещ – Александър СтойчевЗадвижва се от Silla.IO PHP Application Development Framework