Astrocenter Urania logo

Астроцентър Урания

Обучение по астрология

Статии

Отвори всички Затвори

Двойният зодиак. Доклад на Павел Глоба.

Lotus

Доклад от астрологична конференция, проведена в Москва през 2013г.  

Това, за което ще ви разкажа, в нашата школа по Авестийска астрология  се използва отдавна. Става въпрос за понятието Двойна структура на Зодиака или Двоен Зодиак. Всички астролози признават 12те зодиакални знака и ето че преди две десетилетия сензационно в пресата се появи информация, че съществува и 13ти зодиакален знак - Змиеносец. Стрелецът вече нямало да стреля, а щял да хваща змии. Също така бе съобщено от нашите събратя астрономите, че Слънцето някъде през май месец в своя ход по видимия път засяга още едно съзвездие на име Кит. Искам да ви кажа, че съществува древна традиция, за която се информирах от стари персийски литературни източници.  Самото понятие "хороскоп" се е зародило във Вавилон през V в. пр. Хр. В един от източниците, който се е запазил,  а именно текст с название "Звездната книга на Джамас" (Джамас е един от учениците на пророка Заратустра), се споменава, че астрологът трябва да има предвид, че зодиакалните съзвездия, през които минават блуждаещите тела, не са 12, а двойно повече – 24, но те не винаги се проявяват всичките. Има паралелен зодиак, който се задейства рядко, само при особени обстоятелства. В книгата е описано, че когато планетите се намират на границата на два зодиакални знака и образуват съединения там, тогава горният зодиак се отваря, за да може да се прояви съзвездие от друго небе. Съществува свят на проявената реалност и такъв на причинността. Аз казвам, че има абсолютно небе и относително небе или горно небе и долно небе. Така че, ако на границата на някой от зодиакалните се намират планети в съединение, те ще проявяват в живота на човека по друг начин своите качества. През тези граници се проявява другото небе, където съществуват 12 допълнителни, съвършено различни зодиакални знаци. Те имат други имена.  Замислете се за това, че в денонощието има 24, не 12 часа. Спомнете си за 24 небесни стареца в Апокалипсис. Съществуват дневни и нощни съзвездия, като нощните се проявяват само при определени обстоятелства, а дневните винаги, защото ги виждаме, т.е. те са видимият зодиак, така да се каже. Тези неща ги описвам в книгата си Двойное кольцо зодиака.  

За да се прояви нощният зодиак в една карта трябва да има стелиум или поне съвпад на границата на два знака. В някои хороскопи може на няколко места да се включи този паралелен зодиак. Разбира се не всички планети могат да го отключат. На първо място взимаме съединение между Светилата, също и най-важните планети на картата. Тогава имаме включване на паралелния зодиак.

Има различни съзвездия в горния зодиак. Ние знаем Змиеносец, също Кит, който е включен в хороскопа на Адолф Хитлер. Той е роден със съвпад на Слънце и Меркурий на границата между Овена и Телеца, където се намира това съзвездие. Кит - това е Левиатанът, който поражда хаос. При Владимир Ленин е същата ситуация, както при Хитлер. Откъде при тези хора се взима такава огромна разрушителна сила? При Хитлер има Слънце + Меркурий на границата на Овена и Телеца – т.е. светило заедно с лична планета.

Ако в съединението не участва светило, то е необходимо да има стелиум поне от три планети, но една от тях задължително трябва да е лична. Ето Хитлер, той е Кит. Феноменът на неговата личност, характерът, съдбата, която е притеглил не е формирана нито по Овена, нито по Телеца. Ако се въведе понятието за горния зодиак, всичко става много по-ясно за разбиране. Много лидери на революции се раждат със стелиуми на границата между Овена и Телеца. Преди не можех да разбера откъде се е взел феноменът на Робеспиер, на Ленин и др. Предлагам да изучите и видите на практика това, което ви разказвам в момента. Не претендирам за истина от последна инстанция, но тази информация заслужава поне внимание. 

И така, какво дава като характеристики включването на горния зодиак в наталната карта на човека? Горният зодиак разширява възможностите на човека и винаги дава някаква необикновена съдба, звезден час в живота. Човек, който по нещо се различава много от другите хора. При него задължително се появяват някакви свръх ценни идеи. Съединението на планетите, което е границата между двата знака, обозначава важна тема в живота на човека.

Ако говорим за Владимир Ленин, при него Марс и Слънцето са в съвпад на границата на Овена и Телеца. Той се е държал много агресивно и е бил конфликтен човек. Трябва имате предвид понятието хаос при съзвездието Кит. Хаотичното състояние на нещата му е изначално присъщо като характеристика. Това важи за всички хора, родени в периода на Кита.

Има едно съзвездие от горния зодиак, което се нарича Крилат кон (Пегас) и се разполага на границата между Водолея и Рибите. То придава на човека мощна посока на дейността, харизма. Ако се приеме, че е роден сутринта, Йохан Бах има съединение между Луната и Нептун на границата между Риби и Водолей. Това е породило неговата необикновеност, насочена към музиката, таланта му, странната му съдба. Аз съм изследвал изключително много известни личности с постижения и при тях съм установявал, че е изразен горният зодиак.

От тук присъстващите Михаил Левин е представител на съзвездието Кораб. Това са хора, които постоянно се променят, постоянно пътуват, откриват „нови земи“.

Разбира се, че е възможно да има човек, в чийто хороскоп виждаме възможност за включване на горния зодиак, а се оказва, че той не е реализирал своите способности и е пропилял даденостите си,  поради някакви причини.  

Наблюдавайте по транзити, ако се случва някакво необикновено събитие, което е мистериозно, погледнете картата, със сигурност ще откриете съединение на границата между два знака и ще видите, че е замесен горният зодиак.


Между Козирога и Водолея се намира Сфинкс;

Пегас е на границата между Водолей и Риби;

Часовникът се намира между Риби и Овен;

Китът е на границата на Овена и Телеца;

Между Телеца и Близнаците е Ловецът;

Между Близнаците и Рака стои Корабът;

На границата на Рака и Лъва е Колесницата;

Между Лъва и Девата е Ездачът;

Между Дева и Везни е Пастирът;

Гарванът се намира между Везни и Скорпион;

По-нататък е Змиеносецът на границата  между Скорпион и Стрелец;

Между Стрелец и Козирог е Дървото;

 

Източници:

https://www.youtube.com/watch?v=cnwZR9gA4wI

 

http://chto-budet.ru/verhniy_zodiak/verhniy_zodiak_daty.php

 

Превод от руски език – Иванова К.


Предишна Двойният зодиак. Доклад на Павел Глоба. Следваща
Задвижва се от Silla.IO PHP Application Development Framework