Astrocenter Urania logo

Астроцентър Урания

Обучение по астрология

Статии

Отвори всички Затвори

Астропрогноза за всички знаци за 2021г.

Lotus

О В Е Н

СИЛАТА НА ГЕРОЯ-ВОЙН

 „Аз съм пръв, аз съм смел и силен и ще бъда лидер – както у дома, така и навън!“. Още през първия месец на годината Овенът гръмогласно  ще заяви за себе си.

Това е огнен и мъжки знак, чийто покровител в Марс – богът на войната. Енергията на Овена е подобна на слънчевите лъчи – движи се бързо, директно, изпълва пространството със светлина и топлина. Щом му е отредено да бъде първи в Зодиака, то и в годишната прогноза трябва да заеме съответното място.

Всяко начало - дали на годината или на месеца - е винаги трудно, но Героят-войн никога не се предава!

През януари Марс ще премине в знака Телец, където ще се срещне с Уран, който отговаря за електричеството и модерните технологии - бъдете по-внимателни с електроуредите, които ви заобикалят! Като започнем от домакинските: телевизор, хладилник, компютър, и стигнем до автомобила и самолета. Също така не губете бдителност и по пътищата, шофирайте разумно и избягвайте рискови маневри.

А сега да набележим по-важните сфери от живота на Овена през предстоящите дванадесет месеца.

Нека темата за ресурсите – финансови и здравни – заеме челно място. Въпреки правителствените обещания за надбавки и социални пакети, ще трябва да затегнете коланите. Планетите, които ще ви влияят в тази област, препоръчват да бъдете по-пестеливи и разумни в харчовете.

Органите и системите на тялото, които ще бъдат с повишена чувствителност, са гърло, бъбреци и щитовидна жлеза. Добре е през летните месеци да се излагате повече на топлото слънце, за да се заредите с нужната енергия. Ако поддържате активността си, движите се и работите физически труд, няма опасност от вируси и грипове. Инфекциите не могат да ви надвият, защото се страхуват от вашата сила. Като цяло ще се чувствате обезпечени и в добро разположение на духа и тялото.

Следващата важна сфера за вас е свързана с отношения с близки, роднини и даже съседи. Тук ще се вихри Любовта – безгранична и щедра. Ще имате усещане, че ви обичат, че сте важни и нужни, затова ще искате да давате все повече и повече любов, но имайте милост – не всички хора могат да понесат такъв напор!

Що касае вашия дом, апартамент, къщичка, колиба или домашното огнище, тук планетните влияния също са мощни. В стремежа си да имате образцов дом и красива къща не прекалявайте с активните вложения и реконструкции, защото половинката ви ще се изморява в опитите да стигне вашето темпо. Бъдете по-умерени и не прекалявайте с този ентусиазъм.

А сега относно работа, труд и социални задачи. Дали сте пенсионер или човек в активна трудова възраст, работата за вас никога няма да свършва. Хората се нуждаят от вашите съвети и трудов опит. Бъдете експерт-консултанти, пишете инструкции относно това как, къде и какво може да бъде свършено. Особено значими са вашите указания в условия на криза, защото тогава сте във вихъра си - може да бъдете полезни не само със съвети, но и с решителни действия, дори това да засяга въпроси като ВИК аварии, земетръс или пожар – вие сте героят на първа линия.

Другата значима тема е свързана с четене, писане и просветителска работа. През тази година ще се наложи както да усвоявате нови технологии, така и да бъдете в ролята на учител, ако от това имат нужда вашите деца или внуци. Планетата на знанията и науката- Меркурий, ще ви стимулира да проявите повече усърдие, търпение и да бъдете по-упорити в това отношение. Не бързайте да се отказвате, когато нещата не се получават веднага, изчаквайте малко и опитвайте пак.

Пътуванията през идната годината ще са кратки и предимно на близки дестинации. Ходете пеш, движете се повече из вашия район.

Относно покупки и инвестиции особено значими и важни ще са по посока на две сфери - работни инструменти и домакински уреди. Те ще ви бъдат необходими за ежедневната работа по къщата или за да помагате на близки и приятели.

Тази година ще се радвате на бързо и сигурно директно движение на вашата планета – Марс и ще имате силна и плодотворна 2021г. Няма да скучаете или да „спите“, като най-продуктивни ще бъдат месеците до октомври включително.

Бъдете здрави и активни!


Т Е Л Е Ц


СТРЕМЕЖ КЪМ ИДЕАЛА...

Тук се усеща деликатното женско влияние на Луна и Венера, които имат силна връзка със знака Телец. Затова, взаимодействайки с него, се създава чувство за общност с Майката Земя, а във въздуха витае мирис на току-що изорана почва, готова да поеме семената през пролетта, за да им даде тласък за живот.

Представителите на този знак са предани на истинските, хубавите и качествени неща, които животът предлага. Много от тях се тревожат за финансовата и емоционалната си сигурност.

В  световната астрология всеки народ си има своя зодия. Българският етнос е под управлението на Телеца. По характер сме трудолюбив народ, привързан към земята и загрижен за прехраната в трудни времена. Твърдоглав и упорит както бика – символ на Телеца, но и много надарен с таланти и способности. По нашите земи са се родили много музиканти и изпълнители, които ни прославят на световни сцени. Голямата ни гордост, оперната певица Гена Димитрова, е зодия Телец.

В началото на 2021г. Венера ще бъде в Стрелец, откъдето ще отправя своето специално послание към Телците: „Бъдете верни на сърцето си, поставяйте си високи идеали, които да постигате с любов и амбиция!“. За да го случите, постарайте се да се развивате, защото, ако човек „почива на лаври“, настъпва застой, който наподобява водата в блатото – зеленикава, миришеща, ферментирала...

Огнената Венера ви подканва и се обличате по-ярко и представително - носете новите си дрехи и бъдете цветни. Особено жените Телци – украшението на Зодиака, не забравяйте за грима и прическата. По китайския календар 2021г. принадлежи на белия метален Бик  – идната година ще бъде звезден период за вас!

Освен любовта и уважението към себе си, помнете и за децата и внуците. Дайте им вашата подкрепа и топлина. Вие сте прекрасни кулинари – радвайте близките си с вкусна и здравословна храна.

През 2021г. се очертава да разполагате с малко повече свободно време за вашето хоби, увлечение или „слабост“ – улисани в грижите за насъщния, не забравяйте и за това: пейте, танцувайте, свирете и рисувайте – с две думи - просто творете!

Една от важните теми за вас ще бъде свързана с духовните търсения и възможността да израствате като личности. Това може да бъде постигнато по съвсем достъпен начин – образовайте се. Много от вас, може би, не са могли навреме да получат желаното образование. Това е година, в която можете да завършите мечтана специалност. Ако сте инженер – учете музика, ако сте икономист – завършете история или философия, ако сте работник – запишете се на танци.

В отношенията ви с близките може да присъства напрежение. Имате силно желание да угодите на всички, мъчите се да бъдете добри за околните, а те пак недоволстват! Затова, ако не разчитате на това да бъдете оценени подобаващо, няма да имате неоправдани очаквания. 

Сферата на професионалната заетост през 2021г. ще е бъде по-трудоемка и проблемна във връзка с намирането на сигурно и просперитетно работно място.  Затова наличното свободно време може да посветите на постигането на ваша мечта или на дейности като земеделие или поддръжка на цветя и растения, в зависимост от това дали живее в града или на село. Допирът със земята, за вас Телци, е почивка от ежедневните задължения и тревоги.

Нека се обърнем към темата здраве и това кои системи и органи трябва да се вземат под внимание: храносмилане, стомах, пикочно-половата и отделителната системи. Препоръките са за здравословно и редовно хранене и поемане на достатъчно течности.

Важна за всички Телци сфера е финансовата сигурност – не е препоръчително да се теглят кредити или да давате пари назаем. Планетата Уран, която сега преминава през вашия знак, създава неустойчиви ситуации. Пестеливо и внимателно се отнасяйте към парите и правете сметка за какво ги харчите.

Ако имате възрастни родители, грижете се повече за тях, станете по-близки с вашите съседи, помагайте си и си гостувайте по-често.

През изброените месеци можете да очаквате подобрени условия в съответните сфери: юни - в материален план; август - добри и топли отношения в семейството; ноември – допълнителни приходи към вашите доходи, декември –  обучение, уроци.

Венера ще бъде ретроградна в периода от 19.12.21г. до 25.01.22г. През това време се обърнете повече към себе си, към вътрешните си потребности и преживявания. Поглезете детето в себе си с любима храна или песен. Възможна е появата на стари приятели и любими, наглед отдавана забравени хора.

В периода от 15.04.21г. до 10.05.21г., също и от 17.08.21г. до 11.09.21г. Венера ще преминава по знаците на своето владение – време да обичате, да давате топлина и да дарявате с прекрасни мигове на своите близки.

Бъдете здрави и красиви!


Б Л И З Н А Ц И


ПАНТЕЛЕЙ ПЪТНИК -  В ТЪРСЕНЕ НА РАЗНООБРАЗИЕ

Представителите на знака Близнаци имат весел, игрив и подвижен нрав, продиктувани от планетата, която ги управлява – Меркурий или Хермес, познат като бог на пастири, покровител на търговци и крадци, закрилник на вълшебници и алхимици. Той винаги се притичвал на помощ на герои и обикновени хора, изпаднали в немилост, за да им помогне да открият правилно решение. Оставал винаги млад, каквито са Близнаците в Зодиака.

Трябва да се отбележи едно важно и много съществено влияние на Съдбата спрямо тях през идната 2021г., а именно това, че всички затъмнения попадат на оста Близнаци – Стрелец. Северният лунен възел ще се намира в Близнаци през цялата година, затова казваме, че те имат специална мисия, която трябва прецизно и сериозно да изпълнят: необходимо е да използват своите опит и знания, за да помагат на хората; да учат и да споделят с другите информация за важните неща. Близнаци – незаменими сте през тази година!

Началото на календарната година заварва Меркурий заедно със Слънцето и Плутон в знака Козирог – предстои тежка и отговорна работа. Ще трябва да спасявате всички затънали и страдащи ваши сънародници, изпаднали в отчаяние и страх. Необходимо е да ги подкрепяте с добра дума и помощ в ежедневната работа. Включете се в доброволчески дейности – така ще осъществявате специалната си мисия.  Годината обещава благоприятни планетни влияния в семейството, с близките и любимите хора, подкрепа и помощ за вашата специална задача. Не само половинката до вас, но и децата, и внуците, и съседите ще трябва да включите в обществената работа.

Като си говорим за дом и семейство, трябва да обърнете специално внимание на ВИК инсталациите и отоплителните системи в дома – много от тях се нуждаят от ремонт или подмяна. Вземете мерки, за да не се стигне до авария или наводнение.

В отношенията с любимия човек ще прекарате топли и щастливи месеци и дни, изпълнени с нежност, топлина и разбиране; ще си поставяте и много общи цели. За тези от вас, които нямат партньор до себе си, планетите ще бъдат щедри и добри: ще се запознавате лесно, връзките и приятелствата ще възникват бързо и ще се развиват ползотворно. Дерзайте!

По отношение на здравето и грижите за него: мъжете-Близнаци трябва да обърнат специално внимание на простата, а жените - да се погрижат за пикочно-половата и отделителната системи.

Нека обърна внимание на още една сфера – приятелствата. Годината обещава прекрасна възможност да бъдете заедно, да споделяте свободното си време и да имате съвместни занимания с близки и познати. За Близнаците е много важно общуването – в тези месеци ще бъдете много полезни с вашите опит и съвети към тях.

Пътуванията са важна част от живота ви – поради трудните времена, те ще бъдат кратки и в повечето случаи на къси разстояния. Ако ви се налага да шофирате -  не се преуморявайте, спирайте по-често и правете почивки за чай или кафе. В случай, че тръгвате зад граница, обърнете специално внимание на митническите проверки и контрола на документи. Следете времето – възможни са закъснения на автобуси, влакове и самолети.

Поради вашата специална мисия през предстоящата година и благодарение на съдбовните аспекти, е необходимо да отделите повече време на своята информираност за събития, които се случват по света и у нас. Четете пресата, слушайте радио, сърфирайте в интернет и проверявайте всяка новина, защото именно вие ще трябва да бъдете експерти и говорители за хората през тази година.

Силните месеци през 2021г. за вас ще бъдат: февруари – четете и се информирайте за законови решения и заповеди. Март и април – време да общувате с приятели. Август – пътувайте при близки и роднини. Ноември – месец на щастливи мигове в личния живот. Декември – станете доброволец и участвайте в мисии за подкрепа на хората.

Периоди на ретрограден Меркурий през годината: от 30.01.21г. до 21.02.21г.; от 29.05.21г. до 22.06.21г., от 27.09.21г. до 18.10.21г. В тези седмици бързайте бавно и разумно, не започвайте нови начинания и не се доверявайте на слухове.

Необходимо е да знаете всички дати на затъмненията през идната година, защото те пряко ще ви засягат: на 26.05.21г. - лунно затъмнение, на 10.06.21г. – слънчево затъмнение; на 19.11.21г. – лунно затъмнение,  на 4.12.21г. – слънчево затъмнение. В тези дни е необходимо да бъдете максимално внимателни и да не прибързвате с изводи и действия.

Бъдете здрави и посрещнете Съдбата с радост и готовност за служене!


Р А К