Astrocenter Urania logo

Астроцентър Урания

Обучение по астрология

Статии

Отвори всички Затвори

Интерсептирани (включени) планети в наталната карта. Галанкина Олга

Lotus

Това съобщение се роди от практическия ми опит с карти на клиенти. Всички ние се срещаме с тази проблематика: включени планети в наталната карта. Това положение на нещата може да възникне само ако работим с така наречените квадрантни системи на домовете. Най-разпространените такива системи са тези на Кох и Плацидус. В тези системи се наблюдават включени знаци, в които често са разположени планети. При интерпретацията включената планети има определено допълнително значение. Включените знаци са потопени изцяло в дома и не взаимодействат с върховете на домовете, намират се в дълбочина. Смята се, че външната изявата на тези планети е затруднена. Всяка планета представлява определена сила в психиката на човека, която поражда една или друга мотивация.  Луната има своя мотивация, Юпитер – своя, Слънцето своя. Важно е да се отбележи, че мотивацията на планетата заради това, че е интерсептирана, няма да се изгуби. Ако някоя планета има силно есенциално достойнство, например силен Юпитер, той ще продължи да подхранва юпитерианската мотивация в човека, независимо дали е във включен знак. Той ще иска да се развива, да израства, да постига успех. Друг въпрос е, че успех за всеки представлява различно нещо. За някои това е да имаш много пари, за друг – да е ангажиран с любимата си работа, а за трети - успешно да сключи брак. Тоест представата за успех при всекиго е различна, но мотивацията при всички тях е много силна, ако Юпитер е силен по знак. НО психологическата мотивация е едно, а събитийната реализация е нещо друго. Това да искаш да постигнеш успех не е достатъчно, трябва реално да се прави нещо, да се полагат някакви усилия.

Много често виждаме, че ако планетите са интерсептирани, реализацията на човека по тези планети се случва достатъчно късно. Смята се, че това става след 40г. възраст и то ако човекът полага усилия в тази посока.

Разбира се, че интерсептираната планета влияе по определен начин на психиката ни. Но по-ясно можем да видим как тя се отразява в живота на човека по конкретни сфери и събития на неговия живот.  

Можем да забележим, че човек, който има определени планети във включени знаци, постига реализация в сферата на съответната планета или не постига реализация в нея. Това е обективно явление. Например има включена Венера, за която той може да ни сподели какви резултати, които по нея е постигнал в живота си. И така сме учили в академията, че интерсептираните планети са затруднени в своята реализация.

Но в практиката си започнах да срещам хора с определени професии, които се управляват от планети, намиращи във включен знак в наталната им карта, като се оказва, че те работят и са добре реализирани в професията си, която съвпада с темата на тези включени планети. По идея е трябвало, ако това изобщо се случи, да е на по-късна възраст. Например юрист. За тяхната професия отговарят Юпитер, Венера и Сатурн. Ако видим в неговата карта, че Юпитер и Сатурн са включени, си мислим, че една ли този човек може да стане добър юрист. Или например включено Слънце. Човек върви след общата маса, защото сам не разбира какво точно иска.  Или човек с включена Луна, за който предполагаме, че ще има трудности със създаването на семейство. Но на практика виждаме, че хора с вкл. Луна имат успешни семейства, а хора в включено Слънце имат успешен бизнес.

Тогава пред мен възникна въпросът, убеждението, че вероятно има показатели в наталната карта, които ИЗВАЖДАТ тази интерсептирана планета и я правят в по-голяма степен реализирана в реалния живот. Започнах да наблюдавам такива хора и да търся кое е това нещо, което кара включените има планети да „работят“.

Установих, че има фактори, които активизират действието на включените планети:

  • 1. Ако диспозиторът на знака, който е интерсептиран, не е включен. Например имате Меркурий в стрелец, който е включен, Юпитер не трябва да е във включен знак. Ако е включен този Юпитер, това ще усложни ситуацията и на самия Меркурий.

  • 2. Ако диспозиторът на включената планета е силен по знак. Това е планета, която е много силно енергийно наситена и със силата си измъква включената планета.

  • 3. Ако диспозиторът е силен е по дом.

  • 4. Ако диспозиторът не е включен и се намира в ъглов дом, особено 1 или 10.

  • 5. Ако има взаимна рецепция на включената планета и нейния диспозитор, който не е включен.

  • 6. Ако диспозиторът, който  не е включен, се явява най-висока планета на хороскопа, най-близка до МЦ.

  • 7. Ако включената планета се намира в началото или в края на знака и е в съединение с планета, която не е включена от съседен знак. Колкото е по-силно положението на планетата, която не е включена: по знак, по дом и по конфигурация, толкова е по-висока вероятността, че ще заработи и включената планета. Имах такава клиентка, която има Марс в Овен в съвпад със Слънце във включения знак телец в 11 дом. Изглежда, че е човек, който не обича да бъде самостоятелен и се проявява успешно само в колективна работа, но на практика тя е бизнес лейди. Да, около нея има голям колектив, но тя е лидер.

Хороскоп на юрист.


Tой рано се дипломира по своята специалност. Започва да работи веднага. Началник е на юридическия отдел на голяма фирма и паралелно с това съветник по юридическите въпроси на един депутат. Виждате при него в 6 дом се намира включеният знак везни, като там е съединението на Сатурн и Юпитер. И двата фактора имат отношение към правната професия. Да видим какво се случва с Венера. Тя е тази, която също се отнася към юридическите въпроси, намира се в 10 дом, не е включена, на 3 градуса във водолей е, аспектите към нея са тригогонални, като тя аспектира хармонично съединението Юпитер/Сатурн. Този младеж достатъчно рано се насочва към проф. си поприще.


Хороскоп на Ковач.

Това е марсианска професия, но той работи в своя собствена работилница, работата му е много прецизна. Прави ексклузивни мечове и др. Направил е рицарски доспехи за котарак. Имаме включен Марс във 2 дом в козирог. И знакът, и домът са свързани с приложни дейности. Да видим Сатурн, намира се в Овен, което означава, че имаме взаимна рецепция, а е фактор, който изважда силата на интерсептираната планета.  

 Хороскоп на Лекар, жена.

 

За лекаря е важна планета като Меркурий, защото той е специалист, човек, който е необходимо в детайли да познава професията си. Луната също е важна за тази професия. Тук тя е в телец, в 10 дом, най-висока планета в хороскопа, Слънцето е в 6 дом, което също е добре. Сега да видим какво става с Меркурий. Намира се в стрелец(изгнание), в 5 дом, който за него не е силен и е включен. Аспектите към него са напрегнати от Плутон и от Луната. Тази жена е чудесен специалист, на всичкото отгоре тя е пулмолог, което е Меркуриански профил. Да видим диспозитора:  Юпитер е в лъв на Асц. Той аспектира 6 и 10 домове, към Луната в 10 дом прави квадратура. Много често реализацията при човека протича през нехармоничния аспект. Това е стимул.

Третият пример е точно противоположен. Това е карта на мъж, който никога в живота си не е работил.

 

Прави впечатление оста 10-4 домове. Виждаме Марс, Венера и Меркурий в телец във включен знак. Венера е силна по знак. Тя е диспозитор на Марс и Меркурий, които са включени пак там. Тук имаме интерсептиран диспозитор. Венера не може да ги изтегли от този знак, въпреки че Слънцето е в съвпад с Юпитер в 11 дом, Сатурн на АСЦ, има конфигурация Платно в хороскопа. Това е човек, който създава много проблеми на роднините си, пие и периодически влиза в болница, има и две деца.

Превод от руски – Иванова.К

http://www.astro-academia.com/konferentsii/10-12-iunya-2012/galankina2

Предишна Интерсептирани (включени) планети в наталната карта. Галанкина Олга Следваща
Задвижва се от Silla.IO PHP Application Development Framework