Astrocenter Urania logo

Астроцентър Урания

Обучение по астрология

Статии

Отвори всички Затвори

Неаспектирани планети в наталната карта

Lotus

Доклад на Олга Галанкина, изнесен на конференция по астрология на МАА.

В практиката ми, едни хора споделят, че във връзка със сферите, които засягат неаспектираните планети в техните карти, са постигнали големи успехи, а други разказват точно обратното - за проблеми, дори трагедии, свързани с тях.
Планета, която няма аспекти, е изолирана от психическото пространство на човека и работи отделно. Тя е егоцентриран обект, който има способността да привлича вниманието към себе си. Като че ли не споделя енергията си с другите планети, а тази, която получава, ползва само за себе си. Неаспектираната планета е поле, в което има много енергия.

Терминът „планета в шахта“ е въведен от Павел Глоба. Тя притежава голяма потенциална енергия, но тъй като няма аспекти, е затруднена в проявата си и си седи в този кладенец. Моите наблюдения показват, че невинаги неаспектираната планета е като в шахта. Какво означава в шахта? Това са затруднения в нейната реализация. 

Оказа се, че в картите на много хора това е водеща планета: човек пряко се занимава с темата на неаспектираната планета. Планета с един минорен аспект може да се смята за неаспектирана. 

Неаспектираната планета дава много силна въвлеченост в ситуации, свързани с темата, която управлява в живота на човека. Той трудно контролира себе си, когато е погълнат. Вълната, на която се понася, може да го влече към неизбежен успех или към тотален провал. Това е планета, която се проявява полярно – дава огромни пикове и огромни спадове.

Човек често си избира професия по тази планета, защото вътре в него циркулира силна енергия. Ако не е професия, под влиянието на тази планета се формира някаква ярка черта в характера.

Фактори, които усилват и хармонизират влиянието на неаспектираната планета:

- планетата е силна по знак и по дом.
- планетата се намира в ъглов дом и не е интерсептирана.
- ако се пада средна точка, енергията на съседните две планети се транслира чрез неаспектираната. Те я захранват.
- ако в космограмата се намира в центъра на запълнената зона, тогава събира енергията на всичките останали планети.
- ако е планетата в „дръжка“ на конфигурация.
- ако има взаимна рецепция с друга планета, тогава тя е свързана с останалите. Ако диспозиторът й е силен, тя ще се прояви по-активно. Ако е слаб, тогава тя се превръща в планета в шахта.

Фактори, които влияят неблагоприятно на изявата на неаспектираната планета, като в този случай можем да я наречем планета в шахта:

- ако се намира в слаб за себе си знак и не е в ъглов дом.
- ако е интерсептирана.
- ако не е силна по знак, не е средна точка, не е в центъра на запълнената зона.

Свикнали сме да обръщаме внимание на планета, която наричаме „Крал на аспектите“, тоест има най-много аспекти в наталната карта - тя наистина е много важна и се проявява във всички сфери на битието. Но предлагам да обръщате внимание и на най-слабо аспектираната планета в натала. 

Примери за неаспектиран Марс:

- състезателка по фигурно пързаляне, която ту постига много големи успехи, ту много слаби представяния на състезания.
- параолимпийка, родена на същата дата. Като дете, при излишна проява на смелост, влиза в трафопост и там става инцидент. Остава без ръце. Баща й не се отчайва, записва я на плуване. Тя печели медали в момента.

Една клиентка имаше неаспектиран Меркурий в Дева на К10. Тя беше завършила Институт за връзки с обществеността и работи в голяма телекомуникационна компания.

Видео линк към доклада: ТУК

Превод от руски: Иванова. К.

Предишна Неаспектирани планети в наталната карта Следваща
Задвижва се от Silla.IO PHP Application Development Framework