Astrocenter Urania logo

Астроцентър Урания

Обучение по астрология

Статии

Отвори всички Затвори

Неаспектирани планети в наталната карта. Доклад на О.Галанкина на конференция по астрология на МАА.

Lotus

Едни хора ми споделяха, че имат големи успехи във връзка с темите на неаспектираните планети, други споделяха за големи проблеми, свързани с тях, дори за трагедии, свързани с неаспектираната планета. Събрах 35 карти, като нямах единствено карта с  неаспектирано Слънце, нямам пример и за неаспектиран Нептун.

Планетата, която няма аспекти, е изолирана от психическото пространство на човека и работи сама. Тя е изолиран егоцетриран обект, който привлича вниманието на нативуса. Тя, като че ли, не дава на другите планети енергия, а тази, която получава, ползва за себе си. Неаспектираната планета е поле, в което има много енергия.

Терминът планета в шахта е въведен от Павел Глоба. Планета, която притежава голяма потенциална енергия, но тъй като няма аспекти, тя е затруднена в проявата си, седи си в този кладенец. Моите наблюдения показват, че невинаги неаспектираната планета е планета в шахта. Не е достатъчен само фактът, че не е аспектирана планетата, за да я наречем планета в шахта. Какво означава в шахта? Това са затруднения в нейната реализация.

Оказа се, че в картите на много хора тази планета е водеща, човек непосредствено се занимава с темата на неаспектираната планета. Планета с един минорен аспект може да се смята за неаспектирана.

/*/ неаспектираната планета дава много силна въвлеченост в ситуации, свързани с темата на тази планета. Човек е трудно да контролира себе си, когато е въвлечен. Вълната, на която се понася, може да го влече към неизбежен успех или към неизбежен провал. Това е планета, която се проявява много полярно – дава огромни пикове и огромни спадове.

/*/ човек често си избира професия по тази планета. Това е, защото силната енергия вътре в него циркулира.

/*/ ако не е професия, формира се ярка черта в характера под влиянието на тази планета. Жириновский има неасп. Венера в Телец. Той е човек с ярка емоционалност, дори е певец.

Фактори, които усилват и хармонизират влиянието на неаспектирата планета. Открити са при хора, които са били успешни в сферата на неаспектираната планета.

- планетата е силна по знак и по дом. Една клиентка, която имаше неаспектиран Меркурий в Дева на К10. Тя беше завършила Институт за връзки с обществеността и работи в голяма телекомуникационна компания, директор е по връзки с обществеността.

- планетата се намира в ъглов дом и не е включена(интерсептирана). Тогава тази планета ще работи много силно.

- ако планетата се явява мидпойнт, енергията на съседните две планети се транслира чрез тази неаспектирана планета. Те я захранват.

- ако тази планета в космограмата се намира в центъра на запълнената зона. Тя събира енергията на всичките планети. Пример с младеж, който има Венера в центъра на запълнената зона на конфигурацията. Занимава се с хореография и танци.

- ако е планетата е дръжка.

- ако има връзка по диспозиция с планета, тя е включена във взаимовръзката с другите планети. Ако диспозиторът й е силен тя ще се прояви по-активно. Ако е слаб диспозиторът, тогава тя се превръща в планета в шахта.

Фактори, които влияят неблагоприятно на проявлението на неаспектирата планета. В този случай можем да наречем планетата в шахта. 

ако тя се намира в слаб за себе си знак и не е в ъглов дом.

- ако е интерсептирана. Пример с момиче, което има Меркурий в лъв, неаспектиран е, интерсептиран в 7ми дом. Тя записва да учи в университета, но не изкарва и един пълен семестър, като се отказва и в последствие не завършва нищо.

- ако планетата не се намира в силен знак за себе си, в средна точка, не е в центъра на запълнената зона. 

Свикнали сме да обръщаме внимание на планетата, която наричаме Крал на аспектите, която има най-много аспекти в наталната карта, като тя е наистина много важна и се проявява във всички сфери на битието. Но предлагам да обръщате внимание и на най-слабо аспектираната планета в натала.

Примери за неаспектиран Марс: футуристка, която има ту много големи успехи, ту много слаби представяния на състезания.

Параолимпийка, родена на същата дата. Като дете, при излишна проява на смелост, влиза в трафопост и там става инцидент. Остава без ръце. Баща й не се отчайва, записва я на плуване. Тя печели медали в момента.

Видео линк към доклада: ТУК

Превод от руски, Иванова. К.

Предишна Неаспектирани планети в наталната карта. Доклад на О.Галанкина на конференция по астрология на МАА. Следваща
Задвижва се от Silla.IO PHP Application Development Framework