Astrocenter Urania logo

Астроцентър Урания

Обучение по астрология

Лекции

Отвори всички Затвори

Приложение на Звездата на маговете в тълкуването на хороскопа

Звездата на маговете представлява универсална схема на взаимни връзки между планетите в психиката на човека. По лъчите й протича взаимодействие между тях, което работи в природата на всеки от нас като общовалидни закони, на които се подчиняваме. 

Как се рисува звездата на Маговете?

Рисунъкът е сформиран въз основа на естествения ход на следване на планетите (те са разположени по скорост). Начертайте кръг и отбележете на него седем отметки на еднакво разстояние едни от други. Съединете всяка от тях през две с третата, през две с третата и така седем пъти. Накрая трябва да се получи седемвърха звезда, която наричаме „Септенер“.По върховете й разполагаме планетите от най-бързата към най-бавната: Луна-Меркурий-Венера-Слънце-Марс-Юпитер-Сатурн.

Както е добре известно, управлението на дните на седмицата се съотнася със Звездата на маговете (имената им произлизат от съответните планети-управители на деня). Движим се по лъчите – Неделя (Sun-day) ден на Слънцето; Понеделник (Mo(o)n-day) – ден на Луната, Вторник – Марс; Сряда – Меркурий; Четвъртък – Юпитер; Петък – Венера и накрая Събота - Сатурн. Дните на седмицата са затворена система и управлението винаги върви от лъч към лъч.

Можем да припишем планетарно управление на всеки градус от кръга на Зодиака, което е обвързано с последователността по кръга. 


Първият градус на Овена е под управлението на Марс, вторият градус на Овена се управлява от Слънцето, третият градус на Овена – от Венера, четвъртият градус на Овена – Меркурий, петият градус на Овена – Луна, шестият градус на Овена – Сатурн, седмият градус на Овена – Юпитер и осмият градус – отново Марс. Така до края на Зодиака!

За улеснение ползваме таблица.