Astrocenter Urania logo

Астроцентър Урания

Обучение по астрология

Лекции

Отвори всички Затвори

Синастрия (композит)

<АУДИО ЛИНК>  Идеята на композитната карта се състои в това, че тя представя отношенията като самостоятелен трети фактор. Двама души създават нещо трето, съществуващо между тях. Композитът прилича на енергийно поле, което въздейства на двамата партньори и активизира определени неща у всеки от тях, като едновременно налага върху отношенията им собствена динамика.
Изглежда, че композитът не описва онова, което чувства един човек към друг. По това той се отличава от синастрията, която описва химията на отношенията с термините на взаимодействието им.
Когато разглеждаме композит, не засягаме това, което партньорите активират един в друг, а наблюдаваме енергийното поле, което те създават помежду си. Композитът прилича на дете, трета самостоятелна същност, която носи наследствените признаци на двамата родители,  комбинира ги по съвършено различен начин и съществува напълно независимо от тях. Тъй като композитът притежава същите особености като наталната карта, можем да го интерпретираме по същия начин.
Композитът притежава ядро на идентичност - Слънцето, и характерен набор от емоционални отговори и потребности, описван от Луната. Има фактор, който описва начините за комуникация - Меркурий, специфичен набор от ценности – Венера, начин за проява на енергията и волята - Марс, свой собствен начин за растеж и разширяване - Юпитер, и фактор за вродени ограничения и начини за защита - Сатурн. В композита знаците описват основния материал или "характера", от който са изградени отношенията, планетите описват мотивационните подбуди и домовете описват сферите на живота, чрез които се проявяват планетите. Всичко това е основа на астрологията и е приложимо към композита по същия начин, както и към индивидуалната рождена карта.

Предишна Синастрия (композит) Следваща
Задвижва се от Silla.IO PHP Application Development Framework