Astrocenter Urania logo

Астроцентър Урания

Обучение по астрология

Лекции

Отвори всички Затвори

Синастрия (композит)

<АУДИО ЛИНК>  Идеята на композитната карта се състои в това, че тя представя отношенията като самостоятелен трети фактор. Двама души създават нещо трето, съществуващо между тях. Композитът прилича на енергийно поле, което въздейства на двамата партньори и активизира определени неща у всеки от тях, като едновременно налага върху отношенията им собствена динамика.

Изглежда, че композитът не описва онова, което чувства един човек към друг. По това той се отличава от синастрията, която описва химията на отношенията с термините на взаимодействието им. Когато изследваме синастрията, казваме: "Твоята Венера попада върху моя Марс. Ти активираш моя Марс и получаваш отговора му от моя страна, а аз активизирам Венера и получавам отговора й от теб. И по този начин чувстваме известна връзка между нас."

Когато разглеждаме композита, не засягаме това, което партньорите активират един в друг, а наблюдаваме енергийното поле, което те създават помежду си. Композитът прилича на дете, трета самостоятелна същност, която носи наследствените признаци на двамата родители,  комбинира Г по съвършено различен начин и съществува напълно независимо от тях. Тъй като композитът притежава същите особености като наталната карта, практически можем да го интерпретираме по същия начин. Композитът притежава ядро на идентичност, която се сигнифицира от нейния "целеви фактор" - Слънцето, и характерен набор от емоционални отговори и потребности, описван от Луната. Той има фактор, описващ начините за комуникация - Меркурий, специфичен набор от ценности и идеали - Венера. Има специфичен начин за проява на енергията и волята - Марс, свой собствен способ за растеж и разширяване - Юпитер, и фактор за вродени ограничения и способи за защита - Сатурн. Той притежава специфична подчиненост на колективното заради възприемчивостта към колективните модели на поведение - Хирон. Отразява някои колективни идеали, проявяващи се чрез изискването за промяна и прогрес - Уран. Има вродени стремежи, отразяващи някои колективни утопии - Нептун. У него е налице базов инстинкт за оцеляване, който се явява поддържащ, но може и да бъде деструктивен, ако има заплаха за съществуването - Плутон. Има основна роля, която той играе в обществото - МС, и има "личност", която се изявява по някакъв определен начин във външния свят - АСЦ. В композита знаците описват основния материал или "характера", от който са изградени отношенията, планетите описват мотивационните подбуди и домовете описват сферите на живота, чрез които се проявяват планетите. Всичко това е основа на астрологията и е приложимо към композита по същия начин, както и към индивидуалната рождена карта.

Предишна Синастрия (композит) Следваща
Задвижва се от Silla.IO PHP Application Development Framework