Astrocenter Urania logo

Астроцентър Урания

Обучение по астрология

Лекции

Отвори всички Затвори

Медицинска астрология

<АУДИ ЛИНК>
В този курс искам да споделя своя опит. Не съм лекар и даже нямам медицинско образование. Но работата е там, че в астрологичната практика, искаш или не, се сблъскваш с това.
Първото, което искам да кажа, е, че не съществуват методи за точна диагностика с помощта на астрологията. Може би това е свързано с особеностите на взаимодействието между медицината и астрологията. Също и с недостатъчната разработеност на материала. По-скоро по наталната карта можете да опишете сферата на вероятното заболяване и неговите най-общи характеристики, но точна диагноза едва ли е възможно да се постави.

Тук имаме двоен проблем. В някои случаи астрологията мисли в съвсем друга плоскост, сравнено с медицината. Съвременната медицина работи с органи и системи, а астрологията - по различен начин. Китайският подход към медицината в известна степен е по-близък до астрологичния. И хомеопатията е близка до него. Навлизайки в живота ни, хомеопатията също претърпява специфични промени. Днес можем да намерим хомеопатични лекарства, например за главоболие. Но по същество това не е хомеопатичен подход, защото самата тя не разглежда изолираното заболяване в човека или на даден орган, а самия човек като единно цяло. Доколкото знам, Ханеман разделя хората на 72 основни типове и работи именно с този опит. В по-късните разработки след него са наблюдавали как всеки един такъв тип еволюира и какви болести са характерни за него. И тук вече не става дума за това как да се лекува заболяването, а по-скоро как да се възстанови равновесието при даден тип човек. Търси се лекарство не за болестта, а за съответния тип човек.
На мен ми се е случвало да се срещам с опит за синхронизиране на  хомеопатията и астрологията, когато всичките основни хомеопатични типове се свеждат до осем планетни типа. Това може би е най-астрологичният подход.
Болестта е нарушаване на работата на някоя система. Ние с вас си имаме работа с цялата система, а не с отделните органи и затова в астрологичен план има смисъл да се разглежда именно цялото.
Обикновено диагностицираме здравето по наталната карта и не само по нея, но започваме винаги оттам. Ситуационни неща могат да се разглеждат по Прогресии и Солари. Но дори предразположението към чести настинки трябва да е заложено в наталната карта. А ако имате някакви дребни неприятности, това може да е свързано с Прогресиите за дадената година или със Солара. Но ако става дума за сериозни, продължителни заболявания с тежки последици, хронични болести, всичко това трябва да присъства в натала. И тук не ни е необходима цялата натална карта. Ще си имаме работа само с четирите здравни дома. Но понякога се случва проблемът да не е свързан с дома, а повече със знака: отриваме, че силно поразеният знак не се намира в нито един от тези домове, а нарушения все пак има. Но всичките проблеми най-често излизат на повърхността на куспидите на един от тези четири дома: 2 - 8 и 6 - 12 домове.

Още една особеност са травмите. Когато се случва промяна във формата на физическото тяло, тогава е засегнат и 1 дом.
6 дом е място на проява, на манифестация на болестта. Човек може да има каквито и да е нарушения, но те се проявяват най-често във формата, която ни предлага 6 дом.

Предишна Медицинска астрология Следваща
Задвижва се от Silla.IO PHP Application Development Framework