Astrocenter Urania logo

Астроцентър Урания

Обучение по астрология

Статии

Отвори всички Затвори

Съвпади на планети с лунните възли

Lotus

СЪВПАДЪТ  на планетите  с  Южен лунен възел (ЮВ) показва качества, които още от раждането са развити в човека. Ако са положителни, това ще бъде опора за него.

Планетата на ЮВ ще му помага да се движи към Северния лунен възел (СВ) или в негативен вариант може да пречи.

Смята се, че, след втория възврат на оста на лунните възли в тяхното натално положение (на 37г.), започва движение към СВ и човек осъзнава много повече неща.

СЪВПАД "(0)" НА ПЛАНЕТИ С ЮВ

Слънце(0)ЮВ: Знаем, че, в който и дом да се намира, това положение дава достатъчно развита индивидуалност, увереност в себе си, умение да взима самостоятелни решения, които може да са в полза или вреда на другите хора.
Ако човекът е егоцентриран и всичките му решения са продиктувани единствено от неговите интереси, това може да му пречи да общува с околните. При Слънце(0)ЮВ в 1 дом може да се наблюдава повишена самооценка или желание светът да се съобразява с него. Той гради отношения с другите така, както на него му е удобно.

Ако Слънце(0)ЮВ е в 7 дом, такъв човек, дори и да изхожда от своето мнение, отчита потребностите и на другия. Тук може да се проявят и неговите положителни качества, когато е сигурен, че, ако направи нещо за любимия човек, това ще бъде добре.
Винаги трябва да взимаме под внимание къде се намира планетата: в кой дом, в кой знак и в какви аспекти.

Луна(0)ЮВ: Това, което съм забелязала, е силната връзка с майката, с рода. Според това каква е била майката и какви са били отношенията с нея, аспектът може да се проиграе като положителен или отрицателен опит за човека. В мъжка карта съм виждала ефекта от Луна(0)ЮВ като нежелание да помага вкъщи, да се занимава с бита, със семейството, защото явно тази тема е отработена и го натоварва. 

Меркурий(0)ЮВ преди всичко дава ярък и подвижен ум, интелектуални способности. В зависимост от знака и дома, в който се намира, човек може да бъде по-рационален или да притежава по-развито въображение. Меркурий показва какви са уменията да контактува открито и да създава отношения. Забелязах, че хора с Меркурий(0)ЮВ имат нужда от приятелство, умеят да дружат и да помагат. Те трябва да се научат да бъдат по-избирателни в контактите си, особено при Меркурий(0)ЮВ в Близнаци.
 
Венера(0)ЮВ:   Това е човек с ярки чувства. Умее да обича, защото тази тема за него не е чужда. Може да има прекрасен вкус, чувство за хармония и естетика.

В негативен вариант може да дава човек, който силно зависи от своите желания и увлечения. Много е важно в такива случаи да може да се спре, да прояви разумност, да знае кога и къде това е подходящо и кога – не. Емоциите извират като фонтан, понякога неконтролируемо. Такива хора може да имат постоянни увлечения и влюбвания, докато не намерят своето.

Зала: Може ли да се каже, че Венера(0)ЮВ ще даде партньор от миналото?

Митяева: По принцип има такава теория. Например при Луна(0)ЮВ - кармична връзка с майката, при Венера(0)ЮВ - твоят партньор е от предишен живот. Но това са само предположения и не може да се провери дали е вярно.

Зала: Искам да споделя, че в наталната карта имам Венера(0)ЮВ и когато срещнах моя партньор, наистина имах чувството за предопределеност.

Митяева: Това е вярно. Аз също имам Меркурий, Сатурн, Венера на ЮВ и когато общувам с човек, който ми е близък по дух, имам чувството, че някога съм го срещала - всичко ми е познато.

Марс(0)ЮВ: Дава деен човек, който от дете е самостоятелен, готов да взима решения, не обича да му пречат или забраняват някакви неща. Той е независим и свободолюбив. Това поведение поражда и проблеми, защото такъв тип хора често отнемат от другите инициативата. Понякога много бързат и това може да доведе до големи грешки и объркване. Може да имат чудесни способности в спорта, танците (при допълнителен аспект с Венера), но в известна степен притежават авантюристичен дух, обичат приключенията, високите скорости, бързите и необикновени ситуации.

Юпитер(0)ЮВ: Аспект, който дава висока самооценка и избирателност. Такъв човек има нужда да се прояви, да се реализира, да прави нещо свое, чувства предназначение за дадено дело. Той притежава харизма. Приема много тежко ситуации, в които не е оценен по достойнство, пренебрегнат или не получава нужното уважение.
Забелязах, че деца с Юпитер(0)ЮВ, щом проговорят, започват да те учат как трябва да се живее. Имат философско мислене.

Зала: Имам Юпитер(0)ЮВ в 9 дом. От дете пътувах с моите родители до Америка. Когато се връщахме, събирах деца около себе си, измислях различни ритуални и обреди. Баща ми е много начетен човек, но е далеч от езотериката.  По-късно той разбра, че това е важно за мен и е добре да се занимавам с тази материя.

Митяева: Вие сте се родили с това познание за далечни страни и култири.

Сатурн(0)ЮВ: Дава добра организираност, развито чувство за дълг, рационализъм, стремеж към закони и т.н. На такъв човек му е трудно да се отпусне, защото Сатурн предразполага към потискане, сдържаност и самоконтрол. Може да даде прикритост, критикарство, затвореност – зависи от знака, в който се намира.
Съвпадът на висшите планети с ЮВ дава способности, определени от качествата на съответната планета.

Уран(0)ЮВ: Дава вродени уранически способности, стремеж към промени, към необикновени ситуации; желание за нестандартна проява. Когато в Академията със студентите разглеждаме карти и ги анализираме, се оказва, че много от тях имат някакъв аспект между Уран и ЮВ/СВ - съвпад или опозиция. В миналото такъв човек е бил запознат с някаква ураническа тема.
 
Зала: Моята дъщеря има с Уран(0)ЮВ в 11 дом във Водолей - тя е дете, което всичко прави наопаки. Обича да спи с краката върху възглавницата. Не понасяше панделки, косите й бяха разпилени във всички посоки. Тръгна на 6г. в молдовско училище, а на следващата година я прехвърлиха в трети клас на руско училище. След това постъпи в музикалното училище. Половин година преди да го завърши, го напусна. Сега е в 1 курс в университета със специалност „Икономика“.

Митяева: Всичко е ясно: Уран  е силен по знак, по дом и по аспекти – ярки уранически способности.

Нептун(0)ЮВ дава висока чувствителност, интуиция, способности в изкуството. Може да води и до зависимости от различни вещества и др. Присъства и родова програма: положителна или негативна.
Забелязала съм, че децата с Нептун(0)ЮВ са удивителни разказвачи и фантазьори. Такива неща измислят - да седиш и да записваш. Често обаче са разсеяни и забравят, защото живеят в измислен свят и им е трудно да се съсредоточат върху конкретни неща.

Плутон(0)ЮВ: Много голяма сила, воля, желание за контрол над другите. При децата може да се прояви като деспотизъм, тиранство.

Зала: В настоящия момент тр. Плутон, Сатурн(0)ЮВ в Козирог, какъв ще е акцентът върху контрола и властта при децата, които сега се раждат?

Митяева: Да, ще има акцент и това ще продължи доста време. Точните аспекти ще бъдат през януари-февруари 2020г. Може би децата, които ще се родят с този аспект, ще се опитват да реорганизират някои неща в обществото. Все пак Плутон е социална планета, свързана с властта, а Сатурн - със структурата.

 СЪВПАД НА ПЛАНЕТИ СЪС СВ

Слънце(0)СВ: За да разкрие своята индивидуалност, да разбере себе си, човек трябва да измине труден път. Тук ще помогнат планетите, които също правят аспект към лунните възли и към Слънцето. Обикновено се препоръчва човек да работи в сфера, която е свързана с дома, в който то се намира този съвпад.

Една жена със Слънце(0)СВ в 4 дом ми разказа, че имала напрегнати и сложни отношения с баща си. Когато се запознала с астрологията и започнала да разбира някои неща, успяла да ги подобри, хармонизира.

С развиването на способности в изкуството, в творчеството, в каквото и да е занимание е важно реализирането на слънчевата програма. Ако този съвпад се намира в домовете на работата, е много важно човек да намери своето призвание в професията.

Луна(0)СВ: За този човек е важно да реализира лунната програма: обикновено това е семейството, децата, грижите за другите хора.

Меркурий(0)СВ: Човек трябва да се учи добре, да развива своето внимание към конкретни неща, да създава приятелски отношения.

Венера(0)СВ: Необходимо е да развиваме сърцето си, да се научим истински да обичаме: човек или някакво дело, да проявяваме чувствата си. Това може да е път, свързан с някакъв вид изкуство, песни, танци.

Марс(0)СВ: Човек трябва да се научи да взима решения и да заема лидерска позиция в живота. В зависимост от знака и дома, това може да бъде свързано с работа, с постижения в спорта. За него е важно да преодолее известни страхове, неувереност, нерешителност.

Юпитер(0)СВ: Забелязала съм, че такива хора много обичат да учат. Важно е човек да открие своя път в живота, определен от Юпитер. Често такива хора казват: „Много уча, много знам, но все още не съм намерил своя път“. Духовното търсене, вярата и религията също са свързани с Юпитер.

Сатурн(0)СВ: Необходимо е да станем по-устойчиви в живота, по-организирани. Основното качество на Сатурн  е "разумност".

Уран(0)СВ: Стремеж към нещо необикновено, което може да се прояви през втората половина от живота. Устременост към наука, свързана с Уран, към някакви изследвания, също и към промени. Ако този аспект е в домовете на работата, ако тя не съответства на ураническия принцип, стремежът ще се прояви като промени в професията и работата. Този аспект дава желание да се изучава астрология, астрономия.

Нептун(0)СВ: За да се развият качествата на Нептун, е необходимо от ранна възраст човек да започне да се занимава с музика и изкуство, живопис. Психологията, химията и всички професии, свързани с управлението на Нептун.
Хора с такъв аспект трябва да се научат да се отпускат, да медитират, да развиват екстрасензорни способности, тоест да усилват своята чувствителност.
Често съм наблюдавала такива хора да се занимават с живопис, музика или друг вид изкуство през втората половина от своя живот.

Плутон(0)СВ: Изисква от човека усилването на волевите качества. Дава влечение към взаимодействие с големи колективи и общества. Възможна е работа в големи компании. С времето тези хора се опитват да преобразуват обществото. Сред тях има много личности, които влияят върху хода на историята.
Човек с такъв съвпад иска да управлява някакъв колектив. За да не бъде разрушителна тази енергия, е добре да бъде задействана по някакъв начин. Човекът или трябва да работи в полицията, или да се занимава с някаква рискова дейност – всичко свързано със сферите на Плутон. Линк >> Планети и професии

Зала: Аз имам Уран(0)ЮВ.

Митяева: Хора с такъв аспект си припомнят астрологията, като че ли тя не е нещо ново за тях. Тази наука ще бъде като опора, от която ще тръгнат към задачите на СВ. Това е техният потенциал и те трябва да се възползват от него.

Зала: Моя позната споделяше, че детето й, което на 9г., много трудно спи и сънува кошмари. Детето беше с мен, когато разглеждах неговата карта. То ми казва: „Идвам от Сатурн и съм дошъл да науча хората на безсмъртие“. То учеше в музикално училище, а в неговата карта Сатурн Н2(0)ЮВ в Лъв и Нептун Н8(0)СВ във Водолей.

Митяева: Много показателно.

Зала: В 5 дом имам Плутон(0)СВ и винаги съм била ръководител на отдели, въпреки че живея в чужбина. Така се случваха нещата, че, когато шефът напускаше, веднага ме издигаха, защото виждаха потенциал в мен. Интересното е, че това ставаше от самото начало на моя професионален път. В един момент, когато бях на около 35г., това, че бях на висока позиция и резултатите за компанията бяха добри, изключително много ме изтощаваше. Някъде около обръщането на възлите: 36-37г., напълно съзнателно се отказах да заемам такива позиции и не исках повече да работя в големи компании. Прецених, че това не е за мен и заминах за Швейцария, където живея в малко населено място. Там се събуди интересът ми към астрологията.  Защо така се получава, че, вместо да вървя съзнателно към СВ през втората половина на моя живот, аз го правех преди, а сега нямам желание?

Митяева: Плутон  има и окултна страна. По-скоро вие сте достигнали до другата граница, когато властта и кариерата за вас не са нужни. Вие трябва да се занимавате с окултни науки. Плутон е свързан с аналитично мислене, разбиране на всички закони, принципи. Невинаги човек избира социален път към Плутон: ръководна длъжност, пост във висшите структури.

Например, ако Плутон(0)СВ се намира в домовете на здравето, препоръчвам на родителите да записват децата си на източни практики, за да се трансформира енергията на тази планета  по здравословен начин. Същото важи и за Плутон 1 дом.


Източник: http://uraniabg.com/Letni-shkoli-MAA 

02. Митяева Т.М. Варна, 2019г. Курс на тема: Аспекти към Лунните възли като значими моменти за реализация на жизнената задача. 

Предишна Съвпади на планети с лунните възли Следваща
Задвижва се от Silla.IO PHP Application Development Framework